NICU VATAFU si tiganii din tiganie .

Amintiri din comunism  , in memoria tatalui meu Ion Vatafu .

Multumesc lui Nicolae Ceausescu pentru  perioada de gratie de care au beneficiat romanii  , pentru perioada de adevarata crestere materiala si spirituala pe care noi am  avut-o  , dar de prosti ce am fost nu am stiut sa apreciem ceea ce aveam  si am cascat gura la tampeniile spuse  de cocosatul ala homosexul    ”  al dumneavoastrea  Neculai Constantin Munteanu  ”  si de  mintea otetita a lui Emil Hurezeanu  , la asa zisa Europa Libera  .  Pe langa scrierile nemaipomenite ale lui Marin Preda si Nicolae Breban   atunci viata era plina adevarate scheciuri , subtilitati extraordinare  , o adevarata explozie de bancuri  , pot sa spun ca parca vedeai la tot pasul o Brigada artistica  cu umor si sarm .

Acum pe ecrane si posturi de radio primesti numai cretinitati gen ,  Tradati in dragoste  , Iubiri secrete  , imecilitati gen Gabriel Fatu , nu mai vorbesc de Cireasa de pe tort  sau  pe mulatru Cabral langa un homosexual cu haina -n doua culori  si mintea la stromeleag .

Da  , eu acum imi amintesc  , rad cu gura pana la urechi   de un tigan  , din Tigania Mare de la Radovanu  ,  adus  ,de gandirea economica si sociala a lui Nicolae Ceausecu  ,  sa lucreze ca opertaor chimist la Danubiana Bucuresti .   Avea tiganul asta in mintea lui sprintena  o intreaga basculanta  cu poante si glume la adresa etniei lui  ,   de la celbrul sofism  ”  UITE O VIOARA CU UN TIGAN LA SUBTIOARA  ”  pana la adevarate scenete  .  Ca sa va intoduc in admosfera anilo  ’ 70  o sa intram putin in industrializarea Romanie si in emanciparea cetatenilor romani prin munca si scoala .   Pe atunci fiind date in folosinta  obiective industriale intr-un ritm extraordinar  , au  aparut sanse ca si oameni cu patru clase care domiciliau  prin sate si comune , gen tatal  meu ,  sa aiba locuri de munca bine platite ,  sa aiba concedii platite ,  sa aiba bilete prin sindicat in fiecare an la munte sau la mare ,  sa aiba asistenta medicala gratuita ,  fara coplata impusa acum de nemernicii astia si in plus sa se califice la locul de munca  ajungand sa cunoasca bine cateva meserii .  Era simplu si foarte simplu ,  li se asigura naveta cu autobuze gen conventie ,  aveau salariu la oras si gospodarie cu vinisorul , porcul si mielul de Pasti  la tara  .  Tiganul meu  , din tigania Raduvanu  , s-a angajat la Danubiana la sectia negru de fum  ,  sa nu credeti ca era discriminare de culoare ,   pentru ca omul ducea acasa la nevasta ditamai 8 mii de lei pe luna .   Autobuzul cu navetstii de Radovanu pleca de la Danbiana ,  aluneca prin Frumusani se strecura prin Gruiu si …. facea obligatoriu  o pauza litrerar aristica in centrul oraselului Budesti  , orasel locuit in proportie de 90 %  de neamurile de tigani din partea tatalui   lui Madalin Voicu .   Aici la Budesti incepea adevaratul shouu .

Tiganul ,  cobora din autobuz ,  isi punea basca neagra  de pe cap in gura  ,   se apleca putin inainte ,   intindea mainile ca niste aripi  de pasare ,  se rotea intr-un cerc ca si cum ar zbura  si tipa mai  tare ca un stol de ciorii …………. craaaaa , craaaa , craaaaa , craaaaa , craaaa , uite ciora mata zboara ,   craaa, craaa , craaaa ,   m-am nascut intr-un salcam , intr-un cuib de cioara  , craaa , craaa , craaa .  Radeau si romaniii si tganii , cu lacrimi in ochi ,  cu gura pana la urechi si se bateau cu palmele pe burta .

Pentru a va ilustra putin admosfera extraordinara din comunism dat clik pe

http://www.youtube.com/watch?v=R6IZPfV_VBs

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>