NICU VATAFU SI ” PRIETENUL CEZAR PREDA ” REGELE GUNOAIELOR

PRIETENUL -epigrama de Valeriu Cercel ,

Este persoana -aceea care,

Dupa traditii romanesti

Cand ai necazuri ,suparare,

E prima ce ………o banuiesti,

Aceasta epigrama insolita  si frumoasa caricatura, a lui CEZAR PREDA realizata de celebrul ”POPAS”, prezentata de mine in ”VA PREZINT PE PRIETENUL MEU CEZAR PREDA ”  cred ca va ofera suficiente indicii despre caracterul omului .

Pe  Cezar Preda l-am cunoscut  , in primavara anului 2000 , prin intermediul colegului si prietenului meu din facultate  Petre Partal, pe acesta  il puteti vede ,in galeria foto prezentata de mine , alaturi de frumoasa lui sotie Poliana Partal .

Cezar este dotat cu o inteligenta aparte,ceva de genul internetului acolo unde tu scrii cateva litere si ti se da imediat continuarea  ,un barbat elegant ,cu succes la femei dar familist ,cu mare putere de munca ,foarte ordonat  si nu in ultimul rand un  pescar pasionat. Dupa ce Cezar a venit de la Buzau la Bucuresti i-am cunoscut intreaga familie ,sotia si cei doi copiii. Am asistat ,fara voia mea ,cu durere la rocada facuta de Traian Basescu la conducerea filialei PD BUZAU cand Petre Partal a fost inlocuit cu Cezar Preda, apoi  am asista si la ascensiunea in partid a acestuia. Eram asa de buni prieteni incat ,atunci cand eu mergeam la SARATA MONTEORU , Cezar i-mi punea intreaga casa la dispozitie asezonata cu cele mai fine si diverse bauturi desi el nu este consumator de alcol . Daca pe Cezar l-ar fi amenintat sau atacat ,la un loc , Vladimir Putin ,Obama si Angela Mercal  eu as fi sarit sa-l apar . Dar el ,pentru ca exista si un dar, s-a comportat  ca un LAS , ca un mare las . Si acum sa povestim si sa va explic  lasitatea . In anul 2008  atunci cand din punct de vedere fizic ma simteam foarte rau si nu puteam sta in picioare decat cel mult o ora pe zi [ nu stiam ca m-au otrvit ] ,dupa ce mi-au radiat firma ca  ” firma fara activitate si fara patrimoniu  ” ,m-am dus la prietenul Cezar Preda  la parlament  . Pe atunci , Cezar , ocupa functia de Presedinte al Comisiei de C ontrol a S.I.E. , acum este Presedintele Comisiei de Control a S.R.I.

Am urcat la el in birou ;salut -salut ,secretara mi-a adus un ceai si am inceput sa-i explic ca ma simt foarte rau si ca lucrul cel mai grav mi s-a radiat firma ca ”firma fara activitate si fara patrimoniu ” la care Cezar a replicat  ” nu se poate asa ceva ,tu ai activitate de milioane de euro ,ai benzinarie ,ai cisterne ,ai masini .  Lui Cezar i-a placut foarte mult  MERCEDESUL R 320 cu sapte locuri,facut in America  pentru Europa ,un adevarat tanc si ar fi vrut,in cazul in care ar fi castigat presidentia C J .BUZAU  , sa cumpere si el una pentru consiliu . Pe cand el spunea ca nu se poate asa ceva il suna MIHAI RAZVAN  UNGUREANU , pe atunci directorul S.I.E. si incepe o discutie cu acesta ” o domn director ce onoare ; Mihai ce bine ca m-ai sunat, domnu ministru am fost la Wasington la ambasada , domnule ai acolo doi mameluci se vede de la doua strazi ca sant spioni ,muta-i in Africa  , sarutari de maini sotiei, etc .  Dupa circa o jumatate de ora de vorba  cu MRU s-a intors catre mine  ” ce s-a intamplat domnule ,cum dracu , cine a facut asa ceva ” ,i-am spus ”cred ca m-a facut CRISTU FLORIN  ” ,cand am pronuntat acest nume i-a cazut mustata intre dinti .

Si acum il  vad cu ochii mintii cum s-a schimbat la fata si cum a eschivat totul la auzul numelui  lui  CRISTU FLORIN  ; daca nu mai poti mergi la R.E.B.U si anunta-l pe Radu -directorul de acolo , ca nu mai poti duce motorina , sa nu ramana fara motorina si sa nu poata scoate utilajele pe strazi ca iese scandal , daca nu te duci tu il sun eu pe Radu .

Dupa doi ani petrecuti in ”NEGURA HAULUI , IN IAD ” asa cum a prezis PARINTELE DANIEL DE LA MANASTIREA CERNICA , si m-am intors printre cei vii si am aflat infractiumile si faradelegile facute impotriva mea de acei TALHARI DE RASA SUPERIOARA  ,l-am sunat pe Cezar Preda .

Mai intai mi-a spus ca este la Consiliul Europei si vine peste doua saptamani, apoi mi-a spus ca pleaca in America si ne vedem cand se intoarce de acolo si in sfarsit dupa mai multe amanari am stabilit o intalnire .  Vino duminica la Buzau la partid ,vino pe la ora opt sa putem sta de vorba pentru  ca la ora zece am conferinta pe judet , mi-a spus .

Gata am zis ma sfatuiesc cu Cezar si duminica dimineata la ora sapte am fost prezent la Buzau ; s-a facut ora opt ,s-a facut ora noua ,s-a facut ora zece ,s-a umplut sala de delegatii din judet si Cezar nu a aparut . Pe la ora 13 au plecat toti si secretara m-a anuntat ca Cezar nu mai vine ca a trimis soferul care i-a luat toate lucrurile de la partid.

Am incercat sa-l sun dar avea toate telefoanele inchise ,am fost la locuinta lui de langa piata orasului unde nu a raspuns desi avea masina trasa dupa casa ,am fost la locuinta din Sarata Monteoru dar si acolo totul era inchis ,am trecut apoi pe la socrul lui si i-am lasat vorba sa ma sune .

La intoarcere pe drumul Buzau -Bucuresti m-a sunat unul dintre oamenii lui si mi-a spus ; Dom ‘ Vatafu azi noapte Cezar s-a certat si s-a injurat cu Basescu la telefon ,l-a amenintat pe Basescu ca demisioneaza din partid si parlament si ca emigreaza , domnule din cauza asta nu a venit la partid .

Nu pot sa ma pronunt ,cert este ca nu ma sunat nici pana azi

Putea sa spuna franc ; bai Nicule nu ma bag IMI ESTE FRICA .

Despre Cezar Preda ,cu nostalgie o sa va mai povestesc ,

DOAMNE AJUTA ,

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>