NICU VATAFU si coiul meu stang Cristian Tudor Popescu ,

Nu , nuuu , va oripilati de exprimarea mea vulgara pentru ca nu fac decat sa-l citez pe asazisul reper al presei romanesti pre initialele lui CTP -ul . Ore cati dintre voi nu l-ati admirat , ba uni l-au si citat  pe inginerul geofizician ,  autointitulat  scriitor d’ala de SF-uri acolo unde poti spune toate tampeniile posibile ,  ca doar nu toti nebunii sunt Jules Verne  cu minunatiile lui ; Insula Misterioasa , Capitan la 15 ani si altele .  Pai daca nu stiati in scrierile lui stiintifico -fantastice  marele Jules Verne a descris  cateva idei revolutionare care in timp au devenit realitate si aici ma refer la televizor , la racheta cosmica , la submarin , la video-conferinte , ce mai incolo stiinta de stiinta .

Acum poate va intrebati ce dracu l-a apucat pe asta al lui Vatafu din Radovanu  sa se puna  cu marele CTP  , ce are in comun taranul otaravit cu mercur de gasca lui Udrea  cu ditamai intelectualul si scriitorul nostru de SF-uri vestejite  .  Pai asa cum v-am obisnuit eu scriu numai si numai din experienta proprie , din viata mea asa buna rea cum este ea ,  ei bine in lumea asta eu m-am intalnit cu toti dracii baltati si deci nu puteam rata intalnirea cu CTP -ul .  Unde , cand , cum  ? , va intrebati voi .   Simplu , eu si  inginerul geofizician am fost colegi de serviciu la ” Prospectiuni geologice si geofizice  ”  acolo unde  creierele  romanesti cautau si descopereau marile resurse  ale Romaniei  , de petrol , gaze , aur , argint , cupru , uraniu , carbuni , fier , marmura , granit –  pentru bogatiile  astea l-au asasinat pe Ceausescu democratiile occidentale .  Acum acea institutie care are in arhiva ei toate hartile cu bogatiile subsolului romanesc  a ajuns pe mana lui Tender , stiti voi care Tender .  Dar sa revenim la sefeurile noastre , acolo la prospectiuni  , CTP -ul era inginer geofizician  si lucra la partea de prelucrare pe calculator a datelor din teren , iar eu eram economist ,  seful CFI-ului aia care cautam furaciunile de prin deconturi , bonuri de consum , FAZ-uri  si chiar eram nevoiti sa verificam la miligram consumul si evideta dinamitei .   A nu , sa nu credeti ca l-am prins furand la deconturi asa cum a fost prins Gelu Voican Voiculescu tot  geolog si el ,  eu si geofizicianul CTP  alunecam asa unul pe langa altul fara sa ne deranjam  .  O sa va prezint prozaic pozitiile fiecaruia , acolo la prospectiuni pe Strada Coralior unitatea noastra avea pe malul lacului Straulesti cateva hectare de teren  folosite pentru club ,  baza sportiva cu terenuri de tenis si ……. loturi de pamant pe care salariatii le cultivau cu diverse legume pentru uz propriu  .  Unde credeti voi romanasilor ca evoluam eu si unde evolua  CTP -ul ,  bineanteles ca eu si colegii mei Nicolae Dumitru , Tanase Gheorghe  aveam loturi de pamant pe care cultivam ceapa , usturoi ,cartofi , iar scriitorul evoulua pe terenul de tenis cu Puiu Sighisoreanu  si alti priceputi pe terenul de tenis  , noi cu sapa , ei cu racheta de tenis  .  Gata , vor spune unii cu sange albastru  , este ranchiuna mea de taran , taran ce eram  la intalnirea cu viitorul geniu al presei romanesti . Trebuie sa va spun si voua ca acolo in geologie  am intalnit oameni foarte destepti in meserie si cu preocupari culturale in pictura , in prepararea palincii , a afinatei , a zmeuratei si pe  unul pre numele lui ION LAZU  care chiar era si este scriitor .  Va recomand sa cititi  romanul ” Ramasagul ”  a acestui Ion Lazu  , o carte deosebita , deosebitaaaaa .

Ce m-a enervat pe mine , acum , la sefeistul CTP  este faptul ca s-a luat aiurea in tramvai  de cantaretul Cezar Ouatu  , ala care ne v-a reprezenta la Eurovision  , sustinand ca ceea ce canta baiatul asta este de fapt ”  COIMANEALA  ” si ca el , gazetarul , a fost respins la selectia pentru corul liceului  atunci cad a cantat ” La casuta cu capace unde toti smecherii tace ” , nu ca nu ar fi avut voce  ci pentru ca  n-ar avea inima  . Zice el , ca in loc de inima are un zgarci inghetat  , eu zic ca in loc de inima are un coi atarnat .

Daca pe mine nu ma credeti dati clik si ascultati ce zice …….. stangul meu .

http://www.youtube.com/watch?v=FP3to4QSrYc

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>