NICU VATAFU si acul de siguranta ,

Vineri , pe la amiaza  ,primesc un telefon de la un tanar care lucreaza la cabinetul senatorial Dan Voiculescu  ,” Domnu Vatafu nu vreti sa mergeti duminica  la teatru ,va ofer , din partea fundatiei , 4 bilete la  o piesa  de teatru frumoasa , pentru duminica la Gradina de Vara  din Parcul Herastrau ”. Raspund ca da vreau si peste  circa o jumatate de ora aveam in mana doua invitatii la teatru ,frumos gest ,elegant si educativ in acelasi timp . Multumesc pentru bilete  si la plecare , Mircea acum mi-am adus aminte numele lui  , i-mi ofera galant si o carte  ” Protectorul ” , cu subtitlul O carte inspirata din viata senatorului Dan Voiculescu  . Eu care , la viata mea , am citit cateva basculante de carti , acum i-mi place la nebunie reclama ” carti -care te face neprost ” m-am apucat imediat s-o citesc . Din pacate autorul , un anume Al  Raducanu , m-a dezamagit total , haide sa fim seriosi nu ma asteptam sa faci din Dan Voiculescu ceea ce a facut Marin Preda din Ion Caraion, pentru cei care nu stiu romanul ” Cel mai iubit dintre pamanteni ” are ca subiect real viata lui Ion  Caraion  , dar nici chiar asa . Bine  ca nu l-ai prezent   ca pe Oliver Cromwel – Lordul Protector al Angliei dar macar ca pe inventatorul acului de siguranta  Walter  Hunt cred ca mergea . . Acest Walter Hunt ,  in anul 1849  , presat de o datorie de 15 $ catre un prieten , dintr-o sarma de 20 de cm  a confectionat acul de siguranta  , a schitat modelul pe hartie  l-a patentat la  Oficiul pentru inventii al S.U.A  , a doua zi a vandut patentul pentru 400 de dolari unui investitor si si-a platit datoria . Ce pot eu sa fac , oricat as incerca sa inteleg cu biata mea inteligenta  , daca din 208 pagini scrise  , personajul prezentat de autor  ca fiind cel care analizeaza si eficientizeaza oameni ,fapte  ,situatii si afaceri nu este umanizat de loc  . Din pacate in aceasta carte , Dan Voiculescu , caci el este personajul , pare ca nu a participat nici macar cat de cat la   schitarea si patentarea altui ac mult mai pricajit si mai amarat dar totusi ac ” Acul cu Gamalie ”

Pentru astazi va recomand sa cititi aceasta carte  ”PROTECTORUL ” si daca voi aveti alta parere mai buna sau mai rea decat am avut eu , toti o sa fim in castig pentru ca am citit o carte  si santem mai ” neprosti ” decat inainte .

DOAMNE AJUTA ,

Share

6 Responses to NICU VATAFU si acul de siguranta ,

  1. I think this is among the most significant information for me. And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

    • Thank you for reading my article and my personal blog…if you can share my article in future please? I’m from Romania,my name is Nicu Vatafu! you can tell me who are you and where are you from? I’m glad to talk whit you and keep in touch..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>