NICU VATAFU , am un prieten la greu ,PETRE PARTAL ,e in coma .

O  veste groaznica s-a rostogolit si m-a dat peste cap , colegul de facultate si  prietenul meu  Petre Partal de la Buzau este internat in stare de coma la Spitalul Floreasca  , de circa trei saptamani  , Poliana  sotia lui nu a avut curajul sa ma sune si eu am certat-o putin  pentru asta  .  Marian asa cum  ii spun  eu si apropiatii  este un barbat frumos , spicluit  cu aliura lui Franz Bechembaur , VEZI  FOTO  de la cununia lui  civila,  si la meciurile de fotbal jucate in studentie chiar juca chiar  pe postul fundasului german si o facea foarte bine .Un student eminent care a terminat printre primii la A. S . E    ,  Facultatea de Finante – Contabilitate  acolo unde am fost coleg si cu sotia lui Poliana  .Dupa revolitie Marian Partal a fost primar al orasului Buzau si deputat in doua randuri din partea  Partidului Democrat , asta pana la venirea talharului  sustinut de imperialistii americani si germani -Traian Basescu  cu care a intrat in conflict . La auzul acestui necaz am sarit in ajutorul prietenului meu cu tot ce am eu mai bun si mai curat pe lumea asta  si ieri ……..ati ghicit , da ieri  ,pe la ora 14  , am fost la patul de suferinta al lui Marian Partal  de la  Spitalul Floreasca la sectia reanimare , salon varia impreuna cu ocrotitorul meu si al binelui  pe pamant  PARINTELE  DANIEL , care dupa doua ore de rugaciuni pentru iesire din boala si pentru   sanatate , ………………… mi-a spus mie , lui Poliana si lui Cristina ,sotia si fica ca Marian se va ridica din boala . Tot ieri am incercat sa-l ajut si pe un alt prieten ,scriitorul si jurnalistul OTV-ist Ovidiu  Topala a carui sotie zacea de cateva saptamani la pat si toti medicii chemati nu i-au dat de leac .  Asa ca de la spital am debarcat cu Parintele Daniel undeva pe la Piata Piptanari acasa la Topala . Bietul Topala isi framanta mainile a neputinta amestecata cu speranta si ceva neancredere la vederea Parintelui pe care  la condus la patul sotiei , dupa cateva minute aud vacea lui Daniel  – Neaaa Niculae , adu-mi de la masina geanta cu cele bisericesti . M-am conformat rapid , parintele  s-a imbracat in odoarele bisericesti , a intrat in camera bolnavei  unde a tinut o slujba , eu si Topala am ramas afara , la iesire ne-a comunicat sec- se va ridica din pat sa mergeti la un preot  la biserica sa-i faca un MASLU .  Ovidiu Topala, dupa slujba , plin de speranta ne-a insotit pana in zona  Manastirea Casin unde l-am lasat pe Parintele Daniel si dupa circa 30 de minute  ,la intoarcere  spre casa , suna telefonul lui Topala si nevasta il anunta ca s-a apucat de aspirat in casa  asta tipa  ” stai fa nebuno nu face eforturi  ” . Azi noapte ma suna Topala  ” ba Nicule asta a mea s-a facut bine , acum pune castravetii la murat  ” astazi pe zi iarasi Topala  ” ba Nicule asta e nebuna rau de tot acum umbla pe strazi dupa cumparaturii  si spune ca e sanatoasa tun si ca e fericita ”  ba multumestei Parintelui Daniel din suflet , mi-a vindecat nevasta .

Si cand este sa-ti mearga bine acum cand scriu acest articol , ora 15,20  suna …… Poliana , sotia lui Marian ”  Nicule aseara lui Marian i s-au deblocat rinichii si l-au scos din dializa , Nicule te rog frumos  roaga-l pe parinte sa vina si maine  la spital sa-i faca o slujba ca e vineri  si e zi sfanta , da Poliana o sa-l rog  sa ne ajute cu rugaciunile lui sfinte in continuare  .

Multumesc Parinte Daniel , SARU ‘ MANA PARINTE , din partea mea si a pritenilor mei .

DOAMNE AJUTA ,

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>