NICU VATAFU ; pe prietenul meu Nicu Ciobanu ,sotul Mihaielei Anghelus ,l-a omorat capitalismul salbatec .

Sa-ti fie tarana usora , sa te odihnesti in pace si de acolo din ceruri sa veghezi in continuare , cu drag si duiosie , asupra sotiei tale , Mihaela Anghelus . Grea  zi pentru ea , sincere condoleante .

Cand l-am cunoscut eu  , in primavara anului trecut , acasa la Florin Huidu , Nicu Ciobanu , m-a impresionat prin aliura lui de sportiv  , prin veselia de pe chip , cu  o strungareata strengareasca si o voce deosebita . Melodia pe care  o interpreta cel mai bine  , dupa urechea si gustul meu  , era cea numita  ” Sunt vagabondul vietii mele  ”  . Nicu Ciobanu avea o cultura solida , mult umor, se vedea ca citise mult . Am fost in anul 2011 , cu Nicu Ciobanu , cu sotia lui Mihaela Anghelus , cu  Nicusor Zlatan ,cu  Marius Sandulescu ,cu Florin Huidu  , cu Olga Petrache  si  cu Ovidiu Topala in campania de promovare a PP-DD  ,facuta de Dan Diaconescu  , atat la Buzau cat si la Ramnicu Valcea  . Deplasarile le faceam cu masina lui Nicu Ciobanu , sofer  Nicu Ciobanu – condus de nota zece  , viteza de nota zece , eu si Ovidiu Topala  la curbe inchideam ochii .   Acolo la Buzau am servit masa la Pensiunea Casa cu Tei , a prietenului meu Petre Partal , decedat si el anul trecut  .  Doamne  Dumnezeul  meu  iarta-mi obraznicia  dar pe ….. Basescu …. cand  ?.

Nicu Ciobanu  , a fost profund impresionat de nenorocirile prin care am trecut eu , de puterea mea de lupta , de tonul si stilul abordat  in articolele de pe Blogul meu .   I-au placut in mod special doua articole  ; cel scris la casatoria dintre ” succesuri  ”si  ”boala secolului ” – ” NICU VATAFU , la Eba la poarta e o mata moarta ” si  ”NICU VATAFU  , cine cumpara o musca  ”.  Cu greu si cu lacrimi in ochi o sa va descriu ce l-a doborat pe acest om , cu fizic de hocheist si cu o minte de conducator , o minte de  de lider . Ei bine , sper ca prietena mea Mihaela Angelus sa nu se supere pentru aceste dezvaluiri , Nicu Ciobanu era Director- un director bun – la o firma greceasca din domeniul constructiilor imobiliare . A venit criza , grecii au plecat bine mersi. Toti salariatii ,de la director ,la  ingineri ,tehnicieni ,maistri ,muncitori  au ramas pe drumuri .  Nicu Ciobanu s-a izolat in casa , pur si simplu a refuzat sa mai comunice cu lumea exterioara  . Eu am fost pe la el , l-am invitat sa mearga cu mine si Ovidiu Topala la mici plimbari prin parcuri , l-am invitat sa vizitam Muzeul Satului  , l-am invitat la pescuit , dar nu am reusit sa-l scot din casa .  Am avut o bucurie , atunci cand la petrecerea data , dupa intrarea in parlament , de deputatul Daniel Fenechiu , Nicu Ciobanu  la brat cu Mihaela Anghelus ,  a aparut frumos ,elegant ,cu costum si ochelari asortati  . Am stat si am petrecut la aceeasi masa cu el , cu generalul Mircea Chelaru , cu Ovidiu Topala  . Era vesel , a dansat cu sotia lui , dansa mult mai bine decat impiedicatul de mine si guralivul de Ovidiu Topala .  Ieri pe la pranz m-a sunat , plangand , Mihaela si mi-a spus ca a murit ,cand am auzit ,mie au inceput sa-mi tiue urechile ca vuvuzelele  sud africane , mi-au amortit piciorele instataneu , am blestemat statul minimal si capitalismul salbatec .  Spre seara mi-am adunat toata  energia fizica si mentala  , cu o lumanare crestineasca si un buchet de flori albe am ajuns la capataiul lui Nicu Ciobanu  . Cu ochii in lacrimi ,cu fata galbena , cu mainile si picioarele tremurand, Mihaela mi-a spus ca sotul ei a avut un Atac de panica si ca pur si simplu i-a explodat inima in el . Dumnezeu sa-l ierte ,Dumnezeu sa-l odihneasca in pace   Pe facebook mesajele de condoleante curg de la toti prietenii lui,  cel mai emotionant este videoclipul trimis din America de Nicol Anderson si fetitele ei ” IN  MEMORIA  PRIETENULUI  NOSTRU  NICU CIOBANU  ”.

 

WebRep
Overall rating
This site has no rating
(not enough votes)
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>