NICU VATAFU , Jobenul de la Tamadau si Luptele de la Turtucaia ,

 

Scris in memoria bunicului meu  , Ion Stanciu

 

 

Acum , cand  Romania  este jefuita sistematic  ,

Acum , cand este in plin avant RESTAURATIA  BURGHEZO – MOSIEREASCA ,

Acum  ,cand  suntem  invadati  cu chinurile suferite in puscariile comuniste  de la Ramnicu Sarat de bogatii si rasbogatii interbelici ,

Acum  , cand pare ca in lagarele si puscariile in care au fost aruncati , comunistii au avut lift , apa calda , vin la gheata  , au mancat doar caviar si din cand in cand branza de oaie  ,

Acum , cand familia lui Hohenzolern venit  sarac lipit cu lotca pe Dunare  calare pe un geamantan jerpelit  solicita  si obtine restituirea a jumatate din padurile si campiile Romaniei ,

Acum , cand Ponta si Basescu  se intrec la cine minte si fura mai mult ,

Acum , cand politicienii romani joaca clincea cu viata fraierilor si amarastenilor romani ,

DA  , acum eu scriu despre bunicul meu  , care  poate fi o pagina  si despre bunicul tau ,

Cine este bunicul meu ?

Simplu , unul dintre taranii romani care a luptat in  transeele de la Turtucaia , lupte in care am avut 28.000 de prizioneri si 8.000 de morti si de raniti,  iar descrierea lui o las pe seama poetului meu preferat George Toparceanu , participant si el la aceste lupte  ” ereau tarani din judetele de camp ale Munteniei , cei mai oropsiti dintre toti , in ochii lor citeai grija mohorata de nevasta si copii lor , parasiti, fara sprijin, cine stie unde , in mijlocul unei gospodarii darapanate ”

Cum a fost la Turtucaia ?

Bulgarii si germanii au produs un macel , descrierea o face tot poetul  ” Era o amestecatura de sange , de membre zdruncinate in picioare , de carne zdrobita , de cadavre incremenite in spasme cumplite  ”  gata cu descrierea ca  mi se face rau si imi vine sa vomit .

Ce a patit bunicul meu Ion Stanciu  la Turtucaia ?

Pai , prietenul lui cel mai bun , pe numele lui Ilie Sarbu , a murit in tansee impuscat in inima langa el , a mai apucat doar sa mai stige ” Ioaneeeeeee copiiiiii meiiiiii ” ,

Bunicul meu l-a ridicat in brate , l-a privit in ochii inlacrimati de moarte  si i-a spus ,

Lasa Ilie ti-i  cresc eu .

Si asa a facut , s-a intors in sat , la Radovanu , s-a casatorit cu bunica mea Lina si i-a crescut ca un tata pe cei doi orfani de razboi .

Voi fraierilor si amarastenilor romani trebuie sa stiti ca in Primul Razboi Mondial  au fost de la noi  225.000 de morti , dintre care 60 .000 de morti neidentificabili , nu s-a stiut a cui era mana , al cui era piciorul , al cui era chipul desfigurat , au fost ingropati int-o oroare  ca necunoscuti de-a valma .

Cu ce s-au ales  cei 60. 000 de morti neidentificati din acest razboi ?  , cu o ironie amara  - Mormantul soldatului necunoscut  din Parcul Carol , acolo unde  o data pe an toti conducatorii nenorociti  ai tarii  arunca in fuga cate o coroana de flori .

Voi fraierilor si amarastenilor romani  stiti ca in al Doilea Razboi Mondial  au fost de la noi peste un milion de morti ?

Voi fraierilor si amarastenilor romani stiti ca in Primul Razboi Mondial  priapistul ala de Carol al II -lea a dezertat de pe front , a fugit la Odesa unde s-a casatorit cu Zizi Lambrino  si asa ne-am pricopsit noi cu gaga ala de Paul de Romania si cu printesa Lia care cer si ei acum  restituiri de restituiri  ? .

Voi fraierilor si amarastenilor  romani stiti ca  dezertorul de Carol al II -lea  trebuia condamnat la moarte prin spanzuratoare  ? .

Bai , Ovidiu al lui Topala , care mi-ai povestit ca tatal tau a fost sanitar pe front  si a vazut raniti vai mama lor , a vazut tatal tau pe front boieri si mosieri , fii de boieri si de mosieri  ?

Nu astia bogatii , ei si familiile lor  au participat doar la baluri de caritate  , ei si firmele lor au fost furnizori de materiale de razboi ,  ei  si familiile lor nu si-au trimis copii  carne de tun pe front .

Acum sa revenim  si la Jobenul  de la Tamadau  , acesta este  titlu dat de fraierul , amarasteanul si otravitul de mine  , este abordarea mea personala  fata de ceea ce s-a numit Inscenarea de la Tamadau  sau Afacerea Tamadau  .

O sa folosesc si eu  topicul verbal  al celor de la DNA -ul , unde acum este sefa fosta  bursiera trimisa , de Victoras Ponta  , cateva luni  la Bruxelles  cu diurna mare si  in valuta,  Luluta Kovesi .

In fapt  ,

La data de 14 iulie 1947 un numar important de fruntasi ai Partidului National Taranesc  in frunte cu Ion Mihalache  au vrut sa fuga de pe aeroportul Tamadau in Anglia , fuga era chipurile pentru a lupta de acolo pentru tara si neam .

Numai ca stimabilii  taranisti  pentru lupta din transeele londoneze s-au inarmat  nu ca amaratul de bunicul meu  cu izmene si tutun  ci cu nevestele din dotare , cu valuta  din dotare    , cu napoleonii de aur din dotare .

Ceea ce mie  mi-a trezit toata scarba si tot dispretul este faptul ca taranistul de taranist Ion Mihalache   pe langa valuta si napoleoni de aur  luase cu el in bagaje  …………………… . Ce crezi tu amaraseanule  ca i-a traznit prin cap marelui taranist sa ia cu el ? .

Bravo , bai Topala ai ghicit  , stiam eu ca esti baiat destept .

Da  Bai Topala,venerabilul luase cu el haine de gala si JOBENUL .

Ce este Jobenul  , o palarie d’aia  inalta si caraghioasa din care iluzionistii scot la circ porumbei , iepuri  , chiloti de dama  si …. acum mai nou tot de acolo guvernul ridica nivelul de trai .

Acum cand in presa se tot bate moneda pe cate au patimit prin puscariile comuniste  asazisele elite burgezo – mosieresti , eu spun ca a fost dinte pentru dinte , ochi pentru ochi  si ca nici comunistii nu au beneficiat in inchisorile si lagarele in care au fost aruncati de lift , de apa calda , de vin la gheata ,  au mancat doar caviar si din cand in cand de branza de vaca .

Si ca sa pricepeti cum s-a inarmat pentru lupta anticomunista  taranistul Ion Mihalache  , in comparatie  cu bunicul  meu taranul de Ion Stanciu  va invit sa priviti si sa luati aminte  .

Priviti  si voi  fraierilor si amarastenilor  cum au luptat pentru tara  Taranistul  si Taranul

 

 

 

 

 

Share

2 Responses to NICU VATAFU , Jobenul de la Tamadau si Luptele de la Turtucaia ,

  1. buna seara, am citit catvea articole de pe blog, pentru ca sunt interesata de diaconul Daniel si vreau sa va intreb: acum este la manastirea Baldana, cum il pot gasi si contacta? as aprecia foarte tare ajutorul dumneavoastra. va multumesc!

    • Da , Cornelia Parintele Daniel este acum la Manastirea Baldana il gasesti acolo oricand . Cel mai bine ar fi sa mergi in timpul saptamanii . Spun-ei ca ai vorbit cu mine . Sa dea Dumnezeu sa-ti rezolvi problemele cu ajutorul lui .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>